Új röntgengépek a Szent Margit Kórházban

Oszd meg másokkal!

Desktop
Varga Mihály, Badacsonyi Szabolcs, Bús Balázs (forrás: Balogh Zoltán - MTI)

A most 250 millió forintos uniós forrásból megvalósult műszerátadással újabb fontos állomásához érkezett a kórház. Az elmúlt években önkormányzati és fővárosi támogatással - amelynek értéke 500 millió forint volt - kisebb-nagyobb fejlesztésekkel fejlődési pályára tudták állítani az intézményt - nyilatkozta Badacsonyi Szabolcs, a Szent Margit Kórház megbízott főigazgatója az ünnepélyes átadón.

Az analóg technikát lecserélve öt új digitális radiológiai berendezés beszerzésével egy időben, szintén a III. kerületi önkormányzat 25 millió forintos támogatásával kialakították a gépek működtetéséhez szükséges informatikai hátteret, amely a leletezést és a képtovábbítást teszi lehetővé. A korszerű, energiatakarékos berendezéseknek kisebb a sugárterhelésük a betegekre, az orvosokra és az asszisztensekre egyaránt, emellett a környezetet sem szennyezik veszélyes hulladéknak számító röntgenfilmmel és vegyszerhasználattal.

Az igazgató reménykedik, hogy a jövőben is lesz lehetőségük pályázni. Elsősorban a kórház panelépületeinek energetikai korszerűsítésére, a központi műtők megújítására és egy új műveseállomás megépítésére szeretnének forrásokat elnyerni.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?