Módosították a feltételeket: még többen pályázhatnak hűtő- és fagyasztócserére

Desktop
(forrás: Honéczy Barnabás - MTI)
A pályázattal kapcsolatos visszajelzéseket mérlegelve módosítja a pályázati feltételeket a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), így  még többen pályázhatnak hűtő- és fagyasztócserére. A programra így minden, magyarországi tartózkodási hellyel rendelkező magánszemély beadhatja pályázatát.
   
Az állami, vissza nem térítendő támogatással a pályázók olcsóbban szerezhetik be új, magas energiahatékonyságú hűtő- vagy fagyasztó-berendezéseiket. A nyugdíjas és nagycsaládos pályázók előnyt élveznek azzal, hogy számukra a pályázat korábbi időpontban nyílik meg.  
   
A vissza nem térítendő támogatás mértéke a vételár 50 százaléka, de A+ kategóriájú gépek esetén maximum 25 ezer forint, A++ és A+++ kategóriájú gépek esetén 35 ezer forint gépenként.
   
A pályázatok az október 27-e és november 30-a közötti időszakban, illetve a támogatáshoz rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújthatók be, kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül. Ehhez a pályázóknak rendelkezniük kell ügyfélkapus regisztrációval a kormányzati portálon, továbbá igazolniuk kell, hogy a háztartási nagygép üzembe helyezésének helyszínéül szolgáló ingatlan a tulajdonukban áll.
   
A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati honlapon és az ÉMI Nonprofit Kft. pályázatkezelő szerv honlapján érhető el.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?