Magyarország - Budapest - Óbuda sikere a Siketlimpián.

Oszd meg másokkal!

Desktop

Magyarország – Budapest – Óbuda sikere is a 22. nyári Siketlimpia

 

A Magyar Alkotmányban 3 kiemelt versenyt támogat a kormány: Olimpia, Paraolimpia és a Siketlimpia.

A siketlimpia négy évente, az olimpiát követő évben a siketek nemzetközi sportszövetsége, az International Committee of Sports for the Deaf által megrendezett világjáték. Nyári és téli változata is van. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elismeri. Jelmondata: Per ludos aequalitas, magyarul: Játékokkal az egyenlőségért. 1924-ben rendezték meg az első siketlimpiát Párizsban.

 A paralimpiai játékok testi és értelmi fogyatékosok, sérültek számára rendezett nemzetközi sportversenyek az olimpiai játékok mintájára. A kerekesszékesek első versenyeit 1948-ban, az olimpiával párhuzamosan rendezték. 1960-tól vált rendszeressé a Fogyatékosok Világjátéka. 1992-től szervezetileg összekapcsolták az olimpiával, és annak a helyszínén, három héttel annak vége után rendezik meg. Az első téli paralimpiai játékokat 1976-ban rendezték Svédországban.

Hogy kerül Óbudára a Siket judo és egyáltalán az Esések Iskolája oldalán?

Nevesítve: Dobrotka Béla judo szakember, aki az Esések Iskoláját megálmodta, és 9 remek emberrel megalapította az Esések Iskolája Egyesületet, és elnöknek Dr. Papp Lajos szívsebész professzort kérte fel.

2009-től élek Óbudán, és edzéseket tartok Zuglóban kis siket judósoknak. Továbbá a II. kerületben, a Cseppkő gyermekotthonban is tartok edzést kicsiknek és felnőtteknek.

Közben 2011- ben összeválogattam a 2013-as Siketlimpiára a Magyar Siket Judo Válogatottat, ami nagyon nagy sikert ért el Szófiában. Egyéni versenyben Csizy Ferenc bronzérmet szerzett, és csapatban megelőzve Mongóliát és Japánt az 5. helyen végeztünk.

 

Cikket itt olvashatják el.

                                                             Üdvözlettel: Dobrotka Béla

- MHSSZ - FMSZ judo szakmai vezető

- MPB edzőbizottsági tag

- Esések Iskolája szakmai vezetője

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek