Veszélyes hely Óbuda? A bűnügyi statisztikából kiderül

Oszd meg másokkal!

Desktop
a kép illusztráció

2018-ban tovább csökkent a bűncselekmények, illetve ezen belül is a kiemelt, súlyos bűnesetek száma Magyarországon, derült ki a Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattár (PRE-STAT) legfrissebb adataiból. Vannak azonban olyan területek, ahol tavaly az átlagnál sokkal több súlyos bűneset történt - tudhatjuk meg a Portfolio elemzéséből.

Kiemelt bűncselekménynek tekintendő az emberölés, testi sértés, kiskorú veszélyeztetése, embercsempészés, garázdaság, önbíráskodás, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények, lopás, rablás, kifosztás, zsarolás, rongálás, orgazdaság, illetve járműlopás. Ezek száma 2010-ben még 240 ezer felett volt, tavaly viszont 100 ezer alá esett országos szinten. 

Budapest a statisztika szerint a második legveszélyesebb város, minket csak Győr előz meg a lakosságszámra vetített bűnesetek számának alakulásában. 

A fővárosi kerületek között azonban nagy különbségek vannak a bűnelkövetések tekintetében. A III. kerület a lista 14. helyén áll, vagyis a stisztika szerint 13 kerületben több kiemelt bűncselekmény történt 2018-ban, mint nálunk. Ez 1000 lakosra vetítve 11,12 kiemelt bűncselekményt jelent kerületünkben, így elmondható, hogy a fővárosi kerületek között Óbuda egyike a legbiztonságosabbaknak. A legveszélyesebbek a belvárosi kerületek, ott történik a legtöbb bűneset - derül ki a statisztikából.

Egyetértetek vele? Ti mennyire tartjátok veszélyesnek a kerületet?

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?