Vigyázat, csúnya lehúzási kísérlet a neten!

Desktop
Vigyázat! Ez a lehúzós weboldal
Vigyázat! Ez a lehúzós weboldal
Először csak csodálkoztunk az ittlakunk.hu szerkesztőségében, hogy miért kaptunk többen is olyan e-mailt, amely szerint az Apple Store-ban megvásároltuk volna a "Football Manager 2014" applikációt. Aztán megdöbbenve láttuk a Facebook-on: alighanem ezerszámra, vagy akár több tízezer címre is mehettek ki hasonló levelek. 
 
Az e-mail szövege arról szól, hogy ha megvásároltad ezt az app-ot 10.25 euróért, vagyis közel 3200 forintért, akkor minden rendben van - ellenkező esetben viszont a megadott linken le kellene mondanod a megrendelést. 
 
Erre persze megijedsz, hiszen nem szeretnéd, ha több mint 3 ezer forintra lehúznának. Ellátogatsz a belinkelt weboldalra, ahol a lemondáshoz a kártyaszámodat kérik. Ne add meg! Ismételjük: ne add meg! 
 
Ez egy csúnya lehúzási kísérlet, éppen akkor fog pénz eltűnni a számládról, ha a kártyaszámod megadásával megpróbálod elkerülni a 3200 forintos - nem létező - lehúzási kísérletet. Vagyis: ne csinálj semmit, ha ilyen levelet kapsz! 
 
A képen a belinkelt weboldalt láthatod, az alábbiakban pedig a levél angol nyelvű szövegét: 
 
"Your Apple ID was just used to buy Football Manager 2014 from the Apple Store on a computer or device that had not previously been associated with that Apple ID.
 
Order Number: WMMWEHCVW211HYD
Receipt Date: 10/1/2014 12:12:06
Order total:     10.25 Euro
 
If you initiated this download, you can disregard this email. It was only sent to alert you in case you did not initiate the download yourself.
If you did not initiate this download, we recommend that you go to Apple Store transaction cancellation form to cancel this transaction.
 
To do this, please click on the link below and follow the instructions on your screen.
 
 
See Apple ID: Tips for protecting the security of your account for further assistance.
 
Regards,
Apple Store (Republic of Ireland)"
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?