Janca Dániel, ütőhangszeres művész

Oszd meg másokkal!

Desktop
Janca Dániel ütőhangszeres művész
Janca Dániel ütőhangszeres művész, az Új Európa Alapítvány jelöltje

Janca Dánielt, a Dohnányi Zenekar ifjú ütőhangszeres művészét, az Óbudai Harrer Pál Általános Iskola és az Aelia Sabina Alapfokú Művészetoktatási Intézmény volt diákját az "Új Európa Alapítvány Arca díjra" jelölték. Ismerkedjen meg Dániellel és támogassa szavazatával Ön is az Új Európa Alapítvány oldalán, ide kattintva!

 

„Az eredmény a tehetségtől és a körülményektől függ – szerintem a szorgalom is egyfajta tehetség, a szerencsében, vagyis a puszta véletlenben nem hiszek. Az biztos, hogy egyik összetevő sem hiányozhat.”

 Dániel édesapjának köszönhetően kezdett el zenélni. 9 éves korától tanult zeneiskolában, majd konzervatóriumban, végül a Zeneakadémia klasszikus ütőhangszer szakán, ahol 2016-ban szerzett mesterdiplomát. Emellett jazz tanulmányokat is folytatott a konzervatóriumban és az Akadémián. Többirányú érdeklődésének megfelelően világelső ütőhangszeresek és dobosok mesterkurzusain vett részt, mint például Christopher Lamb (New York Philharmonic), Marc Damoulakis (Cleveland Orchestra), Steve Gadd és Dave Weckl.  „Az egyik legnagyobb öröm maga a művészet lehetősége, remélem, jó célokra tudom használni. Hálás vagyok, hogy ezzel foglalkozhatom.”  2013 óta tagja a Budafoki Dohnányi Zenekarnak. Számos koncerten lépett már fel Magyarországon, gyakran Európa-szerte és több alkalommal az USA-ban is. Kiemelkedő versenyeredményeket ért el, 2014-ben Gundel-díjra jelölték. Sokoldalú ifjú művész, aki a klasszikus zenétől kezdve a jazzen át a különböző kortárs műfajokig otthonosan mozog az előadói stílusokban. Külföldi és hazai művészek kamarapartnere, fiatal kora ellenére már olyan világsztárokkal dolgozhatott együtt mint Steve Reich, David Lang, Eötvös Péter, Kocsis Zoltán, Perényi Miklós és Joshua Redman, valamint felléphetett a Budapesti Fesztiválzenekarral, a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral és az Amadinda Ütőegyüttessel is. (danieljanca.com)  A MOL Tehetségtámogató Program 2010-ben, majd a MOL Tehetségtámogató Klasszis Program 2013-2015-ben Dániel utazási költségeihez járult hozzá, amelyek segítségével mesterkurzusokra jutott el.  Születési év  1991  Legjobb eredmények  2008: V. Országos Kamarazene Verseny (Szeged) – Különdíj 2009: X. Országos Ütőhangszeres Verseny (Budapest) – 2. hely 2012: X. Nemzetközi Ütőhangszeres Verseny timpani kategóriája (Fermo, Olaszország) – 1. hely 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek