Elhunyt Fejér Miklós, a kerület díszpolgára, a Régi Sipos egykori vendéglőse

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fejér Miklós (forrás: obuda.hu)

88 éves korában, november 25-én hajnalban elhunyt Fejér Miklós, az „olimpikonok vendéglőse”, aki 2001-ben kapta meg a díszpolgári címet.

Pályafutásának évtizedei alatt híres sportolókat, művészeket és politikusokat fogadott éttermében, vendégei között volt Jacques Chirac francia elnök, Helmut Kohl német kancellár vagy Manfred Wörner akkori NATO-főtitkár is. Ő volt Magyarország igazi turisztikai nagykövete – mondta a róla szóló könyv 2015. júniusi bemutatóján Latorcai János, a nagyszerű, nyíltszívű, befogadó elméjű embert méltatva. Fejér Miklós rajongója volt a magyar sportnak és sportolóknak, szoros barátságot ápolt az Aranycsapat szinte minden futballistájával, a labdarúgáshoz való kötődéséről mindent elmond, hogy Puskás Ferencet még 1942-ben ismerte meg. Évtizedes támogatója volt a Magyar Olimpiai Bizottságnak, mely számos eseményét tartotta a Lajos utcai vendéglőben. Fejér Miklóst Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata saját halottjának tekinti - emlékezik meg róla az önkormányzat oldala.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek