Fehér Lajos a gyertyás, és az egykori Syrius dobosa

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: mixonline.hu E. Várkonyi Péter)

Szaxofont, gitárt és persze, dobfelszerelést is megformált már gyertyából Fehér Lajos, a hatvanas évek Syriusának és az ősKarthago együttesnek a dobosa. A zenésznek harminchárom éve van egy kis gyertyakészítő műhelye Óbudán, s bár olykor még leül a dobokhoz, de a zenekarosdi már csak az emlékeiben él - írja a mixonline.hu

Februárban lesz hetven éves Fehér Lajos, a Syrius és a Karthago egykori dobosa, aki miután otthagyta a beatszakmát, gyertyakészítésbe kezdett. Norvégiába ment vendéglátózni, ahol megismerkedett egy gyertyaműhelyben dolgozó lánnyal, s rajta keresztül egész sor kulisszatitkot tanult el a gyertyaöntésből. Hazatérése után még próbálkozott zenéléssel, Szigeti Ferenc meg is hívta az alakuló Karthago együttesbe dobolni. Miután azonban az énekesük, Losó László disszidált, a zenekar szünetelt, Fehér pedig kipróbálta magát a gyertyaöntésben és elégedett volt a produkcióival.

Olyannyira, hogy amikor Szigeti felhívta, itt az új énekes, kellene próbálni, azt mondta, éppen elkészültek a legszebb gyertyák, ő már nem ül többet dobok mögé. - Lajoskám, nem fogsz éhen halni ettől a gyertyázástól? - kérdezte Szigeti, de az egykori zenésztársa megnyugtatta. S azóta is viszi a kis óbudai üzletet, melynek cégérén csak ennyi olvasható: A gyertyás.

Fehér Lajossal, a gyertyaöntő mesterrel a Kossuth Rádió is készített interjút, amit ide kattintva érhettek el.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek