Ebadó: íme a fővárosi kerületek válaszai, terveznek-e adót kivetni a kutyásokra

Oszd meg másokkal!

Desktop
A kép illusztráció

Az állatvédelmi törvény módosítását tervezte a kormány nemrégiben. Ennek kapcsán vetődött fel, hogy a kerületi önkormányzatok ebrendészeti hozzájárulást vethetnek ki a kutyák gazdáira. A módosítási javaslatot végül visszavonták, viszont ettől függetlenül az állatvédelmi törvényben 2011. óta szerepel az ebadó lehetősége.

Megkérdeztük a kerületi önkormányzatokat, terveznek-e bevezetni bármilyen plusz költséget a kutyásokra vonatkozóan. A fővárosi kerületek körül a II., a III., a VI., a VIII., a IX., a X., a XI., a XIII., a XIV., a XV., a XVI., a XVIII., a XIX., a XX., a XXII. és a XXIII. kerületi önkormányzat válaszolt kérdésünkre: eszerint ezek közül egyikük sem tervezi ebadó bevezetését.

Az I., a IV., az V., a VII., a XII., a XVII. és a XXI. kerület többszöri kérdésünkre sem adott választ, így ezekben a kerületekben nem tudni, mik a tervek.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek